ZAYIFLAMADA İLAÇ KULLANANLAR NE DİYOR?…

ZAYIFLAMADA İLAÇ KULLANANLAR NE DİYOR?…

Bu konuda söylenebilecek belki çok şey var, belki de aslında hiçbir şey yok. Bu noktaya kadar olan yöntemlerin çoğunun işe yaramadığını, çoğunun ise kesin sonuçlar ortaya koyamadığını söyledik hep. Bu konularda söz konusu olan genel bir başarısızlık, zayıflayamamak ya da yeniden kilo almakla ilgiliydi yorumlarımız. Ama işin içine ilaçlar girmeye başladığı zaman;  beni, sizleri,  hatta tıp dünyasını bile aşan korkunç bir sektör daha ortaya çıkmış demektir. Ve bu sektörün zararı sadece başarısızlık değil, aynı zamanda varoluşumuzun tehdidi de olmaktadır.

Obezitenin bu kadar hızla büyümesi ve gittikçe kârlı bir sektör haline gelmesi elbette ki ilaç sektörürün de gözünden kaçmayacaktı. O nedenle son yıllarda birbiri ardına zayıflama mucizesi vadeden ilaçlar piyasada yerlerini almaya başladılar çoktan.  Bu ilaçların çoğunun yan etkileri de maalesef yeni hastalıklara davetiye çıkaran türden. Sadece bu kadarla kalsa belki geçiştirmek mümkün olabilir ama can almaya kadar giden hikâyeler de pek nadir duyduğumuz şeyler değil.

Obezite tedavisinde FDA onaylı iki ilaç kullanılıyor: Xenical ve Reductil. 2004 rakamlarına göre Roche tarafından üretilen Xenical’in tek başına yıllık getirisi 472.6 milyon dolar.

Bu konu ile ilgili ülkemizin gelmiş olduğu noktayı, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Sayın Halil Çoşkun çok net olarak açıklamıştır:

“Sağlık Bakanlığı’nın ilaçlara müdahale etmesi gerekiyor. Bu ilaçlar uygun durumlarda raporla satılan ilaçlar. Ve hiç de ucuz değiller. 28 tablet 100 YTL üzerinde. Devlet bunları obezite hastalarına ücretsiz olarak temin ediyor. Ve bu ilaç en az 2-3 yıl kullanılıyor. Maliyeti artık siz hesaplayın. Amerika’da, Fransa’da ve İtalya’da bunun araştırması yapıldı. Harcanan paraya karşılık tedavinin kesinliği yok.’’

MAKALENİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

hızlı zayıflama yöntemi, gelişerek zayıflama yöntemi, online zayıflama yöntemi, en etkili zayıflama yöntemi, obezite tedavisi, obezite cerrahisi, aşırı şişmanlık, Zayıflama hikayesi, zayıflama başarısı, gerçek zayıflama başarısı, hızlı zayıflama başarısı, kalıcı zayıflama başarısı, online zayıflama başarısı, şaşırtan zayıflama başarısı, ibretlik zayıflama başarısı, gelişerek zayıflama başarısı, hızlı ve sağlıklı zayıflama başarısı, çabuk zayıflama başarısı, acil zayıflama başarısı, zayıflama hikayesi, hızlı zayıflama hikayesi, gerçek zayıflama hikayesi, resimli zayıflama hikayesi, kalıcı zayıflama hikayesi, online zayıflama hikayesi, kilo verme, hızlı kilo verme başarısı, sağlıklı kilo verme başarısı, online kilo verme başarısı, çabuk kilo verme başarısı, sağlıklı kilo verme başarısı, zayıflama hikayesi, hızlı zayıflama hikayesi, online zayıflama hikayesi, kalıcı zayıflama hikayesi, gelişerek zayıflama hikayesi, şaşırtan zayıflama hikayesi, ablamın zayıflama hikayesi,

Yorum bırakın